Covid bilten iz Opće bolnice: Ohrabrujuće vijesti i ovog jutra

0
Radiosarajevo.ba
Covid bilten iz Opće bolnice: Ohrabrujuće vijesti i ovog jutra
Foto: Opća bolnica Sarajevo / Ljekari Opće bolnice u Sarajevu

U posljednja 24 sata u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, nije bilo novoprimljenih pacijenata na bolničko liječenje, a jedan pacijent je otpušten kući sa ovog odjela.

Na hospitalizaciji u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove jutros je ukupno 48 pacijenata, od kojih je šest na intenzivnoj njezi, dva su na postintenzivnoj, tri pacijenta su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji i tri na visokom protoku kisika.

Na Covid liječenju je 26 pacijenata. Proteklog dana nije bilo smrtnih ishoda. Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je bilo 1117 pregleda i 4721 pružena usluga, a urađena je 31 operacija. Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo su rođene 2 bebe.

Inače, danas se u Općoj bolnici održava međunarodni simpozij o Covidu i post Covidu, na kojem će eminentni profesori sa Univerziteta Bezmialem iz Istanbula, a koje predvodi prof. dr. Rumeyza Kazanciogolu, jedna od najpoznatijih nefrologa u svijetu, prezentirati svoja iskustva u liječenju pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Svoja iskustva i izazove sa kojima su se susretali tokom pandemije Covid-19, prenijet će i zdravstveni profesionalci iz Covid odjela sarajevske Opće bolnice prim.dr. Ednan Drljević, dr. Anela Šubo i dr. Amir Selimagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije