Čović ipak "prelomio": Osuđujemo invaziju Rusije na Ukrajinu

10
Radiosarajevo.ba
Čović ipak "prelomio": Osuđujemo invaziju Rusije na Ukrajinu
Foto: Predsjedništvo BiH / Drugovi Putin i Čović

Predsjedavajući Doma naroda BiH i lider Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović, za razliku od Europske unije (EU), Sjedinjenih Američkih Država (SAD), kao i G7, ali i premijera i predsjednika Hrvatske Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića, jučer nije osudio invaziju Rusije na Ukrajinu.

Nakon što je ovaj "potez" ili nedostatak istog odjeknuo u javnosti, čini se da je pritisak djelomično urodio plodom, pa je dr. Čović ipak odlučio osuditi invaziju na Ukrajinu.

No, vrijedi naglasiti da nije to lično učinio, već je poruku poslala njegova nevladina organizacija, tzv. HNS (Hrvatski narodni sabor). 

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

"Hrvatski narodni sabor BiH u cijelosti podržava stajalište Europske unije i pridružuje se osuđivanju agresije i invazije Rusije na Ukrajinu. Navedeni postupci grubo su kršenje državnog suvereniteta Ukrajine te normi međunarodnog prava i demokracije.

Uznemiravajući prizori zabrinutosti, patnje i uništavanja podsjetnik su i za važnost mira i stabilnosti u Jugoistočnoj Europi, koja se još uvijek zacjeljuje od ratnih razaranja prošloga stoljeća. Mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i cijele regije, osobito u ovim trenucima, moraju biti neosporivi i potpuno zaštićeni od svih ugroza.

Kao dio europske obitelji, Hrvatski narodni sabor daje punu potporu institucijama Europske unije u njihovim aktivnostima, podcrtavajući da ova invazija zahtijeva snažan odgovor Europske unije i međunarodne zajednice.

Na kraju, pozivamo na žurni prestanak vojne agresije, povlačenje vojnih snaga iz Ukrajine i povratak dijalogu", saopćeno je danas iz HNS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije