... / Čistka: Ovo su prvi funkcioneri DNS-a koji ostaju bez fotelja nakon razlaza s SNSD-om

19. 10. 2020. u 10:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon izlaska DNS iz koalicije sa SNSD-om u RS i na nivou BiH, danas i sutra će početi prve smjene kadrova DNS-a lojalnih predsjedniku stranke Nenadu Nešiću.

Prvi na listi su Marko Aćić, v.d. direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS, Mirko Sovilj, v.d. direktora prijedorske bolnice "’Mladen Stojanović"’ i Marko Kubatlija, v.d direktora Poreske uprave u Istočnom Sarajevu, piše Srpskainfo.

Umjesto Marka Aćića dolazi Dragan Štrbac iz SNSD.

Do kraja sedmice bez pozicija će ostati i direktor poslovne zone "Incel" Saša Panić, direktor psihijatrijske bolnice "Jakeš" Siniša Nikić, direktor "Komunalca" u Bijeljini Diko Cvjetinović, izvršni direktor "Elektro Hercegovine" Slavko Dangubić, te izvršni direktor Elektroprivrede RS Jovica Vlatković.

Bez fotelja ostaju i izvršni direktor RiTE Ugljevik Dragiša Vidaković, zamjenik direktora RUGIP Srđan Radulj, pomoćnik direktora RUGIP Boris Krčmar, pomoćnik ministra uprave Nikola Knežević, pomoćnik ministra zdravlja Ljiljana Ivančević, direktor TORS Nada Jovanović, član Komisije za hartije od vrijednosti Darko Barašin, izvršni direktor za proizvodnju u Šumama RS Dragana Vukčević, direktor Nacionalnog parka "Kozara" Dragan Romčević, kao i direktor Agencije za osiguranje Slaven Dujavković.

Smijenjeni će biti i Ognjen Vučen, izvršni direktor "Aerodroma RS", Radana Daljević, direktor Sekretarijata za zakonodavstvo, Nataša Kostić, pomoćnik ministra saobraćaja, Rajka Vukaljević, sekretar Ministarstva saobraćaja, Dragana Čađo, sekretar u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, Nikola Spasojević, pomoćnik ministra privrede i preduzetništva, kao i Siniša Gavrić, izvršni direktor "Autoputeva RS".

No, ovim se ne završava "čistka".

U narednoj fazi smjene mogu da očekuju i kadrovi DNS po dubini, odnosno direktori škola, kao i direktori niza drugih javnih ustanova na republičkom nivou.

Međutim, ako neko od funkcionera se u međuvremenu ogradi od politike DNS i ostanu vjerni politici vladajuće koalicije, na taj način bi mogli da izbjegnu smjenu, piše Srpskainfo.

Kod funkcionera DNS koji su u punom mandatu direktora, a ne vršioci dužnosti, smjene bi mogle biti komplikovanije zbog zakonskih procedura.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA