Raspad / DNS istupa iz koalicije sa SNSD-om: Takvoj politici je došao kraj

17. 10. 2020. u 18:00:00 Srna

Shares: 677

Demokratski narodni savez (DNS) izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na nivou BiH, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva stranke u Banjoj Luci.

Gradskim i opštinskim odborima ostavljen je rok da se do 21. oktobra da se izjasne koga će podržati na lokalnim izborima.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je nakon sjednice da opštinski i gradski odbori svoju odluku treba da dostave navedenog datuma do 15  časova, a da će konačnu i obavezujuću odluku donijeti Predsjedništvo stranke.

Nešić je naglasio da je Predsjedništvo obavezalo poslanika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da istupi iz kluba poslanika u kojem je do sada djelovao i da ubuduće djeluje u skladu sa odlukama organa DNS-a.

"Klub poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini djelovat će u skladu sa stavovima predsjednika i Predsjedništva DNS-a o svakom pitanju", rekao je Nešić.

Odlukom Predsjedništva, delegat DNS-a u Domu naroda Federacije BiH obavezan je da isputi iz dosadašnje koalicije.

Prema Nešićevim riječima, pred DNS je stavljen izbor koji jedino ova stranka na političkoj sceni ima snagu da odbije, a to je da svoja uvjerenja trguju za funkcije.

"Takvoj politici je došao kraj. Građani Republike Srpske zaslužuju pošteniji odnos prema njihovom interesu", poručio je Nešić i naglasio da će DNS rezultatima na lokalnim izborima 16. novembra pokazati da je ova odluka ispravna.

Ovakva odluka uslijedila je nakon što je ove sedmice Nenad Nešić podnio ostavku na mjesto direktora Puteva Republike Srpske. To je, kako je tada obrazložio, učinio iz zdravstvenih razloga.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA