SNSD i DNS ostaju koalicioni partneri, u Prijedoru bez saradnje

Radiosarajevo.ba
SNSD i DNS ostaju koalicioni partneri, u Prijedoru bez saradnje
Agencije / Sa sastanka

Predsjednici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik i Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić razgovarali su o odnosima između ove dvije stranke i njihovom nastupu na predstojećim lokalnim izborima, a prije svega u Prijedoru.

SNSD i DNS idu posebno na izborima u Prijedoru, dok će nastaviti djelovati na entitetskom i državnom nivou.

"Koalicija će funkcionisati u skladu sa koalicionim sporazumom. Imali smo praksu prije četiri godine da smo općine dijelili između SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije. Ovaj put smo išli na to da idemo na zajedničko učešće. Moram reći da smo većinu dogovorili. Moram reći da će DNS podržati SNSD-ove kandidate", kazao je Dodik.

"Očekujem da ćemo zajedno, SNSD i DNS, pobijediti u 80 posto opština. Mislim da je to realno. To je naš cilj i mislim da neće biti teško", zaključio je Dodik.

Predsjednik DNS-a je istakao da koalicija SNSD-a i DNS-a na entitetskom i državnom nivou nije upitna.

"DNS neće sklapati koalicione sporazume s opozicionim partnerima... U Prijedoru idemo samostalno sa svojim kandidatom", rekao je Nešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije