Cijela BiH skupljala novac za njegovo liječenje, a danas prijeti Bošnjacima u Bijeljini

17
Radiosarajevo.ba
Cijela BiH skupljala novac za njegovo liječenje, a danas prijeti Bošnjacima u Bijeljini
Foto: Printscreen / Prijetio Bošnjacima iz Bijeljine

Javnost u Bosni i Hercegovini šokirali su TikTok snimci koje je snimao Aleksandar Đokić iz Bijeljine, gdje je javno prijetio Bošnjacima u ovom gradu. 

U svojim objavama je žestoko vrijeđao Bošnjake povratnike, provocirao ih, te govorio da će, ako ga neko napadne, 'napraviti dženazu'. 

Ono što je malo poznato jeste da je 2018. godine, cijela Bosna i Hercegovina, uključujući i Bošnjake koje na najgnjusniji način vrijeđa, za Aleksandra Đokića (18) skupljala novac. 

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Kako je objavio portal InfoBijeljina u maju 2018. godine, Ljubomir Đokić je skupljao novac za operacije njegova dva sina - Branislava i Aleksandra. 

Aleksandar je rođen sa srčanom manom i operisan u Beogradu još 2013. godine, a kada mu se stanje pogoršalo, njegovi nezaposleni roditelji nisu imali izbora nego da traže pomoć

Ovo je majka mladića koji prijeti Bošnjacima: 'Veliča četničkog vojvodu Mandu'

Ovo je majka mladića koji prijeti Bošnjacima: 'Veliča četničkog vojvodu Mandu'

Samo pet godina poslije, u 'znak zahvalnosti' ljudima koji su mu pomogli, među kojima je sigurno bilo i mnogo Bošnjaka, Aleksandar javno prijeti, vrijeđa i provocira. Sramotno. 

Mali balonja iz Bijeljine prijeti povratnicima - "J***t ćemo balijama mater, evo me u muslimanskom naselju" Mladić iz Bijeljine koji sam sebe oslovljava kao Aco, na društvenoj mreži Tik-Tok svakodnevno širi međunacionalnu netrpeljivost, podržava Rusiju, provocira i uznemirava bošnjačke povratnike u okolnim bijeljinskim naseljima. Njegov profil na Tik-Toku nosi ime "Srbija Srbima", a o svemu je navodno obavješten i MUP Republike Srpske. U jednom od svojih klipova na društvenoj mreži ovaj mladić, koji je vrlo vjerovatno maloljetan, hvali se kako šeta kroz muslimansko naselje i muslimane naziva ciganima. - Evo Ace i u najvećem muslimanskom naselju u Bijeljini. Ne mislim na Janju nego ovaj ovdje dio gdje su sami muslimani. Ja molim da me neko napadne. Ja se okrećem naravno ko me bude napao ja mu napravim javnu dženazu. Samo bih želio da vas upozorim da Aco ima čime da se brani. Uvijek uz njega, uvijek je tu. Živjela Republika Srpska i Srbija, rekao je. Oslobođenje

Posted by Domovina BiH on Tuesday, August 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije