Oglasila se bijeljinska policija o mladiću koji je vrijeđao Bošnjake

9
Radiosarajevo.ba
Oglasila se bijeljinska policija o mladiću koji je vrijeđao Bošnjake
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina u utorak, 8. augusta, ispitali su maloljetnog Aleksandra Đokića koji je na društvenim mrežama širio vjersku i nacionalnu netrpeljivost.

Iz PU Bijeljina u saopćenju navode da je osoba koja je prijetila na društvenim mrežama identifikovana i da je riječ o maloljetniku.

"Pripadnici PU Bijeljina identifikovali su maloljetnu osobu iz Bijeljine za koje su uočili da putem društvene mreže TikTok vrijeđa građane bošnjačke nacionalnosti", navodi se u saopćenju PU Bijeljina.

Skrivila udes, pa pobjegla: Djevojka iz BiH vozila automobil bez vozačke dozvole u Austriji

Skrivila udes, pa pobjegla: Djevojka iz BiH vozila automobil bez vozačke dozvole u Austriji

Đokić je, nakon ispitivanja, pušten na slobodu s obzirom da je riječ o maloljetniku.

"Protiv njega je Okružnom javnom tužilaštvu dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama na tužilačke ocjenu i dalje postupanje. Prema maloljetniku postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku", zaključuje se u saopćenju.

Podsjetimo, Đokić na društvenoj mreži Tik-Tok je širio međunacionalnu netrpeljivost, podržava Rusiju, provocira i uznemirava bošnjačke povratnike u bijeljinskim naseljima.

Zbog posljednjeg videa u kojem šeta naseljem u Bijeljini u kojem većinski živi muslimansko stanovništvo te upućuje prijetnje, na koncu je prijavljen MUP-u RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije