Ovo je majka mladića koji prijeti Bošnjacima: 'Veliča četničkog vojvodu Mandu'

17
Radiosarajevo.ba
Ovo je majka mladića koji prijeti Bošnjacima: 'Veliča četničkog vojvodu Mandu'
Foto: Printscreen / Veličaju vojvodu Mitra Maksimovića

Aleksandar Đokić, na društvenoj mreži Tik-Tok svakodnevno širi međunacionalnu netrpeljivost, podržava Rusiju, provocira i uznemirava bošnjačke povratnike u bijeljinskim naseljima.

Zbog posljednjeg videa u kojem šeta naseljenjem u Bijeljini u kojem većinski živi muslimansko stanovništvo, koristi vatreno oružje te upućuje prijetnje, prijavljen je MUP-u RS.

Nihad Aličković, predsjednik AntiDayton pokreta, oglasio se na Facebooku te objavio fotografije Aleksandrove majke koja također veliča ratne zločince.

Fanovi šokirani izgledom Bena Afflecka: "Zar nije mogao priuštiti dobrog plastičnog hirurga?"

Fanovi šokirani izgledom Bena Afflecka: "Zar nije mogao priuštiti dobrog plastičnog hirurga?"

"Ovo je majka ovog malenog strašnog Ace iz Bijeljine. Vidim po komentarima na njenom profilu da je jako popularna u raji… Šta očekivati od balavca čija majka veliča četničkog vojvodu Mandu noseći majicu sa njegovim likom.

Tzv. komandant 'Mandinih lavova' vojvoda Mitar Maksimović-Mando bio je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik, predsjednik Opštinske boračke organizacije i predsjednik Fudbalskog kluba 'Rudar', a za takozvane ratne zasluge odlikovan je Ordenom Miloša Obilića.

Manda je navodno poginuo 27. decembra 2002. godine u saobraćajnoj nesreći u Dvorovima kod Bijeljine", naveo je Aličković.

‼️OVO JE MAJKA ovog malenog strašnog ACE iz Bijeljine. Vidim po komentarima na njenom profilu da je jako popularna u...

Posted by Aličković Nihad on Tuesday, August 8, 2023

Maksimović je bio ratni komandant specijalne jedinice Vojske RS 'Mandini lavovi'.

Njega je tokom rata u BiH, u maju 1993, u četničkog vojvodu promovisao Vojislav Šešelj, aktuelni lider Srpske radikalne stranke.

O zločinima u Bijeljini

JNA, Arkanova SDG (Srpska dobrovoljačka garda) i paravojna formacija Mirkovi četnici ušli su u Bijeljinu prvog aprila 1992. godine, a već prvog dana ubijeno je na desetine civila, dok su njihovi leševi ostavljeni da leže na ulicama.

Željka Ražnatovića Arkana je Haški tribunal 1997. optužio za ratne zločine, ali suđenje nije dočekao jer je tri godine kasnije ubijen u beogradskom hotelu "Intercontinental".

Ono što je počelo u aprilu nastavljeno je u septembru kada je SDS - Stranka koju su osnovali presuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić (doživotna), Momčilo Krajišnik (27 godina zatvora) i Biljana Plavšić (12 godina zatvora).

Oni su osuđeni za protjerivanje i prisilna premještanja u etničkom čišćenju. Prije dolaska Arkanovih ubica u Bijeljini je živjelo više od 30.000 Bošnjaka, a nakon rata ostalo ih je svega nešto više od 2.000 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije