Naoružan hoda Bijeljinom i prijeti Bošnjacima: "Molim da me neko napadne da mu napravim dženazu"

27
L. M.
Naoružan hoda Bijeljinom i prijeti Bošnjacima: "Molim da me neko napadne da mu napravim dženazu"
Foto: Printscreen / Prijetio Bošnjacima iz Bijeljine

Mladić iz Bijeljine koji sam sebe oslovljava kao Aco, na društvenoj mreži Tik-Tok svakodnevno širi međunacionalnu netrpeljivost, podržava Rusiju, provocira i uznemirava bošnjačke povratnike u bijeljinskim naseljima.

Na društvenim mrežama koristi ime "Srbija Srbima", a zbog svojih video klipova koje svakodnevno objavljuje na TikToku prijavljen je Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

Službenicima MUP-a RS prijavljen je zbog video klipa u kojem šeta naseljenjem u Bijeljini u kojem većinski živi muslimansko stanovništvo, koristi vatreno oružje te upućuje prijetnje.

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

Ivica Puljić se javio iz Amerike: 'State Department je sve demantirao'

"Evo Ace i u najvećem muslimanskom naselju u Bijeljini. Ne mislim na Janju nego ovaj ovdje dio gdje su sami muslimani. Ja molim da me neko napadne. Ja se okrećem naravno ko me bude napao ja mu napravim javnu dženazu. Samo bih želio da vas upozorim da Aco ima čime da se brani. Uvijek uz njega, uvijek je tu. Živjela RS i Srbija.

Krećemo po Rusku i Srpsku zastavu. Ja šta kažem, ja nikad neću slagati", – izjavio je u sramotnom videu.

Mali balonja iz Bijeljine prijeti povratnicima - "J***t ćemo balijama mater, evo me u muslimanskom naselju" Mladić iz Bijeljine koji sam sebe oslovljava kao Aco, na društvenoj mreži Tik-Tok svakodnevno širi međunacionalnu netrpeljivost, podržava Rusiju, provocira i uznemirava bošnjačke povratnike u okolnim bijeljinskim naseljima. Njegov profil na Tik-Toku nosi ime "Srbija Srbima", a o svemu je navodno obavješten i MUP Republike Srpske. U jednom od svojih klipova na društvenoj mreži ovaj mladić, koji je vrlo vjerovatno maloljetan, hvali se kako šeta kroz muslimansko naselje i muslimane naziva ciganima. - Evo Ace i u najvećem muslimanskom naselju u Bijeljini. Ne mislim na Janju nego ovaj ovdje dio gdje su sami muslimani. Ja molim da me neko napadne. Ja se okrećem naravno ko me bude napao ja mu napravim javnu dženazu. Samo bih želio da vas upozorim da Aco ima čime da se brani. Uvijek uz njega, uvijek je tu. Živjela Republika Srpska i Srbija, rekao je. Oslobođenje

Posted by Domovina BiH on Tuesday, August 8, 2023

O zločinima u Bijeljini

JNA, Arkanova SDG (Srpska dobrovoljačka garda) i paravojna formacija Mirkovi četnici ušli su u Bijeljinu prvog aprila 1992. godine, a već prvog dana ubijeno je na desetine civila, dok su njihovi leševi ostavljeni da leže na ulicama.

Željka Ražnatovića Arkana je Haški tribunal 1997. optužio za ratne zločine, ali suđenje nije dočekao jer je tri godine kasnije ubijen u beogradskom hotelu "Intercontinental".

Ono što je počelo u aprilu nastavljeno je u septembru kada je SDS - Stranka koju su osnovali presuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić (doživotna), Momčilo Krajišnik (27 godina zatvora) i Biljana Plavšić (12 godina zatvora).

Oni su osuđeni za protjerivanje i prisilna premještanja u etničkom čišćenju. Prije dolaska Arkanovih ubica u Bijeljini je živjelo više od 30.000 Bošnjaka, a nakon rata ostalo ih je svega nešto više od 2.000 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije