Dugoročno zlostavljanje povratnika: U Bratuncu ponovo napadnut Beriz Merdžić

7
Radiosarajevo.ba
Dugoročno zlostavljanje povratnika: U Bratuncu ponovo napadnut Beriz Merdžić
FOTO: Facebook / Ministar Dizdar posjetio napadnute povratnike

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je povratika Beriza Merdžića u Bratuncu nakon što je ponovo napadnut.

"Prije nekoliko dana sam posjetio povratnika Beriza Merdžića u njegovoj aščinici 'Korzo' u Bratuncu. Razgovarali smo o njegovoj borbi i odlučnosti da ostane u Bratuncu i radi posao koji najbolje zna.

Nekoliko puta su 'nepoznate osobe' vrijeđale njega, njegovu porodicu i goste aščinice, prijeteći fizičkim napadom. Danas se to opet ponovilo.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Radi se o klasičnom, dugoročnom zlostavljanju povratnika.

Ranije je napadnut i Osman iz Bratunca. Nećemo mirno posmatrati napade na bilo kojeg povratnika. Pružit ćemo svaki vid zaštite povratnicima i nećemo prestati insistirati na pronalasku i kažnjavanju počinioca", naveo je Dizdar.

Posljednjih nekoliko mjeseci povratnici u bosanskohercegovačkom entitetu RS su mete učestalih napada, verbalnih i fizičkih, zasnovanih na nacionalnoj osnovi.

Prije nekoliko dana sam posjetio povratnika Beriza Merdžića u njegovoj aščinici “Korzo” u Bratuncu. Razgovarali smo o...

Posted by Nerin Dizdar on Saturday, July 29, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije