Povratnik Mirsad Omerović priveden u Srebrenici jer je javno negodovao zbog koncerta 11. jula

Radiosarajevo.ba
Povratnik Mirsad Omerović priveden u Srebrenici jer je javno negodovao zbog koncerta 11. jula
Foto: Facebook / Adisa i Mirsad Omerović

Mirsada Omerovića, povratnika iz Srebrenice, priveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS zbog negodovanja koje je izrazio povodom koncerta ispred crkve na godišnjicu genocida u Srebrenici, 11. jula.

Njegova supruga, Adisa Omerović, objavila je na Facebooku kako njena porodica prolaze agoniju, jednu od težih koje su doživjeli otkako su se vratili u Potočare.

"Moj suprug je priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova RS i do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava. Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom sramnog koncerta ispred crkve", navodi Omerović na Facebooku.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dodaje da su njena djeca uznemirena i zabrinuta za svoju sigurnost.

"Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav uticaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživio logor u Šljivovici u kojem je proveo 8 mjeseci i 10 dana, preživjet ćemo i ovo - ako Allah da", navela je Omerović na Facebooku.

Iz MUP-a RS i PU Srebrenica nisu odgovarali na naše pozive.

Večeras moja porodica i ja prolazimo agoniju, jednu od težih koje smo doživjeli otkako smo se vratili u Potočare. Naime,...

Posted by Adisa Omerovic on Wednesday, July 12, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije