Christian Schmidt: "Nadam se da će iz Neuma stići dobre vijesti..."

6
Radiosarajevo.ba
Christian Schmidt: "Nadam se da će iz Neuma stići dobre vijesti..."
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Christian Schmidt

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovoini, saopćio je da je optimista i da misli "da su konstruktivni razgovori u Neumu na dobrom putu".

"Kao što sam jučer rekao, izborni zakon sa kojim se svi slože, koji uključuje uravnoteženu zastupljenost svih konstitutivnih naroda u državnim institucijama, kao i uvažavanje Ostalih, poštujući volju birača, bit će prihvaćen", saopćeno je iz OHR-a.

Schmidt je zahvalio "predanim posrednicima", izaslanicima SAD i Europske unije, Matthewu Palmeru i Angelini Eichhorst.

Nermin Nikšić iz Neuma: "U svemu vidimo podjele i lične interese"

Nermin Nikšić iz Neuma: "U svemu vidimo podjele i lične interese"

"Cijenim spremnost svih uključenih da predoče nact koji poštuje različitosti i demokratske principe u BiH, uz očuvanje evropske perspektive za njene građane. Nadam se da će iz Neuma stići dobre vijesti za poboljšanje Izbornog zakona", naveo je Schmidt u tweetu na zvaničnom Twitter profilu OHR-a.

Podsjetimo, jučer su u Neumu počeli pregovori predstavnika pojedinih političkih stranaka u našoj zemlji, i vladajućih i opozicionih, koji s međunarodnim predstavnicima Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorst raspravljaju o izbornoj reformi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije