Schmidta podržao Bundestag: "Neće uspjeti taktika pojedinaca..."

3
Radiosarajevo.ba
Schmidta podržao Bundestag: "Neće uspjeti taktika pojedinaca..."
Foto: EPA-EFE / Christian Schmidt

Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH izvijestio je članove Odbora za poslove Evropske unije njemačkog Bundestaga o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Nakon današnje rasprave u Berlinu, visoki predstavnik i predsjedavajući Odbora Anton Hofreiter dali su zajedničku izajavu.

"Situacija u BiH je zabrinjavajuća, jer blokada institucija i politička nespremnost na konstruktivnu suradnju drastično pogoršavaju život ljudi u BiH i ugrožavaju perspektivu te zemlje.

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do 20. maja: Velike promjene vremena pred nama

Jedna stvar mora biti jasna svima na terenu: ukoliko se stvari ne pomaknu s mjesta, međunarodna zajednica i visoki predstavnik nastavit će djelovati. Suglasni smo da uvjetovanje financijskih sredstava u budućnosti mora postati pravilo. Neće uspjeti taktika nekih političara u zemlji da samo šute u nadi da ćemo izgubiti zanimanje", navodi se u izjavi, saopćeno je iz OHR-a.

Naglasili su kako će i dalje pažljivo pratiti situaciju i, uz konsultacije s međunarodnom zajednicom, razmotriti je li potrebno poduzeti korake i koji su to koraci.

O tome se slažu sve zastupničke skupine u Bundestagu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije