Chollet razgovarao s Komšićem: PSBiH jedino mjesto razgovora o državnim zakonima

3
Radiosarajevo.ba
Chollet razgovarao s Komšićem: PSBiH jedino mjesto razgovora o državnim zakonima
Foto: Kolaž / Chollet razgovarao s Komšićem

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarao je sa Derekom Cholletom, savjetnikom državnog sekretara SAD-a.

Predsjedavajući Komšić i savjetnik državnog sekretara SAD-a konstatovali su da se sva aktuelna pitanja moraju rješavati u državnim institucijama, i da je Parlament BiH jedino mjesto gdje se treba raspravljati o državnim zakonima.

Chollet je istakao da u interesu eniteta RS nisu aktivnosti koje vlasti RS-a poduzimaju, i pozvao na deeskalaciju političke situacije.

Akademik Esad Duraković: Besjeda s dušom Sidranovom

Akademik Esad Duraković: Besjeda s dušom Sidranovom

Podsjetimo, Derek Chollet objavio je da je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lideru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradu Dodiku u srijedu prenio ozbiljno upozorenje Washingtona.

"Danas sam u razgovoru sa Miloradom Dodikom naglasio da su neprihvatljivi koraci vladajuće koalicije u bh. entitetu RS da podriva institucije Bosne i Hercegovine. Korupcija i antidejtonsko djelovanje imat će posljedice. Mora doći do povratka dijalogu unutar institucija BiH", napisao je tada Chollet na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije