Četvrti dan vježbi „Brzi odgovor 21“: Počela faza taktičkih pokreta na terenu

0
Radiosarajevo.ba
Četvrti dan vježbi „Brzi odgovor 21“: Počela faza taktičkih pokreta na terenu
Radiosarajevo.ba / Vježba "Brzi odgovor"

Nakon kvalifikacijskih bojevih gađanja iz pješadijskog naoružanja, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, četvrtog dana vježbe „Brzi odgovor 21“, u četvrtak 20. maja 2021. godine, prešli su u fazu taktičkih pokreta na terenu.

Operativna komanda OS BiH je izdala operativno naređenje komandantu Bataljonske grupe lake pješadije OS BiH da se izvrše taktički pokreti u cilju potpune integracije snaga i pripreme za još intenzivniju fazu vježbe „Brzi odgovor 21“.

U sklopu redovnih aktivnosti obilaska angažiranih jedinica, direktor vježbe „Brzi odgovor 21“ u BiH brigadir Slaven Blavicki posjetio je i privremeni Medijski informativni centar (MIC) MO i OS BiH, koji je oformljen i za ovu vježbu, uz podršku OS SAD.

Vježba

Radiosarajevo.ba: Vježba "Brzi odgovor"

Jedinice na terenu obišao je i predstavnik Operativne komande OS BiH brigadir Mirzet Lubenović. Obojica su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na vježbi.

Istovremeno, na poligonu za obuku Manjača je počela i redovna godišnja vježba Oružanih snaga BiH „Dinamičan odgovor 21-4“, čime se dodatno provjerava sposobnost komandnog kadra OS BiH za istovremeno kombiniranje dvije različite vježbe.

Time ukupni broj angažiranog ljudstva sada iznosi više od 1.700 vojnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije