Treći dan vježbi Brzi odgovor 21: Pogledajte kako je danas trening izgledao

0
Radiosarajevo.ba
Treći dan vježbi Brzi odgovor 21: Pogledajte kako je danas trening izgledao
Foto: MOBiH / Vježba "Brzi odgovor 21"

Trećeg dana vježbe „Brzi odgovor 21“ pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država izveli su prebacivanje materijalno-tehničkih sredstava sa poligona za obuku OS BiH Manjača na poligon za obuku OS BiH Glamoč, u cilju realizacije bojevog gađanja na toj lokaciji.

„Razmještaj snaga na zadate lokacije je obavljen uspješno. Svi elementi su osigurani i obavljene su pripreme za bojevo gađanje na strelištu poligona Glamoč, koje će se obaviti u naredna tri dana. Međusobna suradnja pripadnika Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD je na zavidnoj razini“, izjavio je tim povodom direktor vježbe brigadir Slaven Blavicki.

Istovremeno, bojeva gađanja pješačkim naoružanjem su nastavljena na strelištu poligona za obuku na Manjači. U skladu s taktičkim procedurama nastavljen je proces donošenja vojnih odluka u cilju organizacije narednih aktivnosti, koje će provoditi Oružane snage BiH i Oružane snage SAD u okviru dijela zajedničkog treninga. Helikopteri OS BiH i OS SAD i danas su provodili letove za potrebe vježbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije