Četiri nova slučaja COVID-19 u BiH

Radiosarajevo.ba
Četiri nova slučaja COVID-19 u BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Udarna vijest

U Bosni i Hercegovini četiri nova slučaja COVID-19. To je na konferenciji za medije potvrdio ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Tako je broj oboljelih od ovog virusa u našoj zemlji popeo na 11. U FBiH su prijavljena tri slučaja zaraze, sva tri u Zenici, a osam u manjem bh. entitetu.

Objavljeni detalji: Evo kako će funkcionirati online nastava u Sarajevu

Vlada Kantona Sarajevo je na večarašnjoj vanrednoj sjednici donijela Odluku o organizaciji rada odgojno-obrazovnih ustanova i studentskih centara na području Kantona, u periodu od četvrtka, 12. do srijede, 26. marta 2020. godine. Ovakvu odluku Vlada KS je donijela u cilju prevencije pojave koronavirusa, a na osnovu Naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS i prijedloga Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donijela Odluku o organizaciji rada odgojno-obrazovnih ustanova i studentskih centara na području Kantona, u periodu od četvrtka, 12. do srijede, 26. marta 2020. godine.

Ovakvu odluku Vlada KS je donijela u cilju prevencije pojave koronavirusa, a na osnovu Naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS i prijedloga Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS. 

Šta se dešava s letovima ka i iz BiH

Zvanična potvrda o tome da je njemačka aviokompanija „ Lufthansa" privremeno otkazala letove za Sarajevo zbog epidemije novog soja koronavirusa još nije stigla, kazala je Sanja Bagarić, portparol Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Pojedini mediji su objavili da je iz njemačke kompanije stigla ovakva najava i da se odnosi na letove Minhen-Sarajevo.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS jučer pozvalo građane da provode što više vremena na otvorenom.

"Vodite djecu da se igraju napolju, kad god je to moguće, a ne u zatvorene prostorije", navelo je ministarstvo na Facebook stranici.

"Redovno perite ruke, održavajte mjere lične higijene, redovno provjetravajte prostorije u kojima boravite", navedeno je u objavi ovog ministarstva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije