Čerkez poslao oštru poruku: Sram vas i stid bilo!

4
Radiosarajevo.ba
Čerkez poslao oštru poruku: Sram vas i stid bilo!
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Goran Čerkez

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva FBiH i član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, nakon što je saopćio javnosti nove, restriktivnije mjere u sprječavanju širenja koronavirusa, objavio je i oštru poruku na svom Facebook profilu.

Bio je, kako se može zaključiti, motivisan zbog predizbornih skupova na kojima se ne poštuju mjere, uprskos drastično pogoršanoj epidemiološkoj situaciji.

"Dok Sarajevo spava i poštuje mjere koje stupaju na snagu sutra, u drugim kantonima imamo masovno kršenje mjera.

Svi oni pojedinci, kandidati bez obzira iz koje stranke dolazili, kojima je važniji njihov lični interes, karijera od života ljudi ne zaslužuju da dobiju povjerenje građana.

Svi oni koji sklapaju oči i ne reagiraju nisu ništa različiti od ovih. Sram vas i stid bilo, sram vas bilo zbog svih onih kojima ćete ugroziti zdravlje ili život.

Sram vas bilo zbog svih onih medicinskih radnika koji neprekidno rade 8 mjeseci. Bolje bi i časnije bilo da ste kupili testove, zaštitnu opremu, respiratore, umjesto ovih parada kiča", napisao je Čerkez na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Čerkez je jako oštro i otvoreno govorio na press konferenciji prije dva dana, kada je "prozvao" sve koji se ne pridržavaju mjera i doprinose širenju zaraze od koje scvak idan u našoj zemlji umire veći broj ljudi. Za to vrijeme, zdravstveni radnici zadnjim atomima snage pokušavaju da se izbore.

Objava - undefined

Foto: Printscreen: Objava

Čerkez je tada, između ostalog, kazao da je situacija vrlo ozbiljna i da skoro niko ništa ne radi.

"Ovo se prvenstveno odnosi na one koji bi trebalo da vrše kontrolu kršenja mjera. Policija bi trebala da vrši kontrole, jer ako mi kao građani znamo, moraju i oni znati. Politički skupovi, da ne iskoristim ružne riječi su u najmanju ruku necivilizirani. Izgleda su bitni rezultati izbora, a ne životi ljudi", kazao je Čerkez.

Kazao je i da mjeru ograničenja kretanja od 23 sata navečer do 5 sati ujutro uvode kako bi onemogućili "noćne derneke, disko klubove i ostale".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije