Čerkez objasnio razliku između policijskog sata i ograničenja kretanja

6
M. R. S.
Čerkez objasnio razliku između policijskog sata i ograničenja kretanja
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Krizni štab Federalnog Ministarstva zdravstva objavio je danas nove mjere, koje se prvenstveno odnose na okupljanje i kretanje građana.

Tako se od sutra uvodi, između ostalog, ograničenje kretanja od 23 sata navečer do 5 sati ujutro.

Mnogi su ovo "preveli" kao policijski sat mada je Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kazao da mjera ograničenja kretanja ne znači uvođenje policijskog sata.

Pojasnio je za Radiosarajevo.ba razliku.

"Kada je policijski sat, sve se zatvara. A ovdje se radi o ograničenju kretanja. Ljudi koji rade nakon 23 sata, mogu se kretati, oni koji su treća smjena. Benzinske pumpe, aerodromi, sve će raditi. Ali, ti se radnici neće moći kretati po gradu nego ići kući", kazao je Čerkez.

Dodao je da oni koji budu u noćnim klubovima i kafićima neće moći odatle krenuti u 23 sata.

"Policija ima pravo da provjeri svakoga, ko ide, odakle ide, gdje ide...", rekao je Čerkez.

Podsjetio je da će, kao i prošli put, poslodavci biti ti koji će svojim zaposlenicima, koji rade nakon 23 sata, izdavati potvrde.

Svaki falsifikat trebao bi biti tretiran kao lažno predstavljanje.

Podsjetimo, Čerkez je na današnjoj press konferenciji Kriznog štaba FBiH govorio o novim mjerama i aktuelnoj situaciji, te bio vrlo otvoren i oštar zbog neodgovornosti građana, ali i nekih institucija i političkih stranaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije