Čekajući presudu za ubistvo M. Raščića: Postavljen veliki transparent u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Čekajući presudu za ubistvo M. Raščića: Postavljen veliki transparent u Sarajevu
Izudinu Tahiroviću, optuženom za ubistvo Mirze Raščića, danas će biti izrečena presuda.

Raščić je ubijen u aprilu prošle godine u navijačkim prostorijama na stadionu Grbavica.

Pucnjava se dogodila ispod sjeverne tribine stadiona Grbavica. Raščić je ubijen hicem ispaljenim u grudi, koji je zahvatio i lijevu nadlakticu, a imao je povrede tjemena glave, uha, desne šake i oba koljena. Na Raščića ispaljena su četiri hica iz vatrenog oružja, a preminuo je u prostorijama Klinike urgentne medicine UKCS-a 25 minuta nakon pucnjave.

Ubistvu je prethodila tuča između Tahirovića i jednog od navijača Amara Zulića, a, prema jednom svjedočenju na sudu, u Udruženje, u kojem je Raščić ubijen, krenuo je da se „obračuna sa Zulićem“.

Izudin Tahirović na sudu se izjasnio kako nije kriv i da je Raščić ubijen greškom. Tvrdio je i da je, nakon što je pobjegao, na internetu vidio da je ubio Raščića. Tahirović je osuđen već devet puta na različitim sudovima u BiH. „Nisam imao namjeru da ga ubijem. Meni valja čitav život njega na savjesti nositi. Izvinjavam se porodici“, kazao je Tahirović na posljednjem sudskom ročištu.

Sve vrijeme, navijači Željezničara pomno su pratili suđenje Tahiroviću, zahtijevajući pravdu za svog, kako su rekli, brata – Mirzu Raščića su zvali „naš brat i prvi osmijeh Južne tribine“.

Tako je i proteklih dana. I društvenim mrežama i diljem grada kruže plakati na kojima se navijači pozivaju da dođu ispred Kantonalnog suda u Sarajevu kako bi ispratili presudu Izudinu Tahiroviću.

I na mostu Skenderija, tzv. Eiffelovom mostu, jutros je osvanuo ogromni transparent na kojem piše:

Nikakva presuda zadovoljiti nas neće jer ti si rana koja boli i zaliječiti se neće. Ali ono što možemo je da svakoga dana spominjući tvoje ime sačuvamo te od zaborava.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije