Čavić: Savez za promjene građane nije uvjerio da je alternativa Dodikovom režimu

Radiosarajevo.ba
Čavić: Savez za promjene građane nije uvjerio da je alternativa Dodikovom režimu
Arhiv / Dragan Čavić
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić rekao je danas u Banjoj Luci da ova stranka neće napuštati Savez za promjene (SzP), ali je istakao da se unutar Saveza moraju definisati politike i obaveze.

"Lokalni izbori su pokazali da SzP nije uspio uvjeriti narod da je alternativa režimskoj vlasti u RS. NDP će i dalje biti član SzP, ali slijede nam razgovori unutar Saveza tokom kojim moramo reći koji je naš politički put. Moramo definisati politike unutar Saveza za promjene" kazao je Čavić, a prenosi Avaz.

On je dodao da nije ponudio ostavku na mjesto predsjednika NDP-a uprkos tome što ga je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP-Ujedinjena Srpska za gradonačelnika Banje Luke Igor Radojičić deklasirao na izborima.

"Osvojio sam 40.000 glasova u Banjoj Luci i imam obavezu prema tim glasovima. Također, NDP je ubjedljivo druga stranka koja je osvojila najviše glasova u Banjoj Luci. Ispred nje je samo SNSD", istakao je Čavić.

On je ponovio da je NDP dobio jednog načelnika i istakao da je NDP osvojio 40.000 glasova na svim odborničkim listama u RS. U 14 lokalnih zajednica, kazao je Čavić, ova stranka nije izašla na izbore, a osvojila je 16 odsto više glasova nego na prethodnim izborima. Čavić je naglasio da će uslijediti ozbiljan iskorak u organizaciji stranke.

"Do 15. novembra biće održana sjednica Glavnog odbora. Raspustićemo one odbore koji su loše radili, a nova lica ćemo predstavljati kao novu snagu NDP-a. Pojavilo se nekoliko novih lica i oni su ozbiljno radili", rekao je Čavić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije