Naša stranka: Neće proći zastrašivanje, završavamo započeto u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Neće proći zastrašivanje, završavamo započeto u Sarajevu
Foto: Screenshot / Sabina Ćudić, Boška Ćavar i Predrag Kojović

Kriminalno sistematsko maltretiranje naših članova u političke svrhe neće nas prepasti, nego će nam dati snagu da završimo 2022. godine posao koji smo počeli u Sarajevu, koji ćemo nastaviti u Mostaru i 2022. da se pozdravimo s ekipom koja ovu zemlju drži u agoniji.

Istakao je ovo danas Predrag Kojović, na press konferenciji koju su nazvali "Represija i metode zastrašivanja kandidata BH bloka za izbore u Mostaru".

Podsjetimo, kandidatkinja Boška Ćavar iz Mostara, koju javnost poznaje kao ženu koja je uspjela dobiti pravnu bitku i zaustaviti bespravnu gradnju u dvorištu zgrade u kojoj živi, dobila je poziv na saslušanje kao osumnjičena. Prijavu su podnijeli investitori.

Policija joj je poziv, kako je i sama danas kazala Ćavar, uručila u 20 sati kao osumnjičenoj, bez da navode o čemu se radi.

Osvrnula se na natpise u nekim medijima da su je ovakvim postupanjem promovisali i napravili joj uslugu.

"Ja sam samohrana majka i ne odgovara mi da me policija posjećuje, uručuje naveče poziv kao optuženiku bez da navode o čemu se radi. Ne želim takav publicitet. Želim da moj rad bude moja kampanja, ja sam dosta uradila za ovaj grad", istakla je Ćavar.

Ona je pozvana na saslušanje koje je zakazano za danas u 17 sati i kazala je da joj niko nije ponudio zaštitu, ali da su danas tu došle njene kolege koje će ići s njom.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, naglasio je da nisu iznenađeni ovim šta se dešava, i to ne samo Boški, te da je to ista strategija "koju su pokušali primijeniti u Sarajevu, strah, prijetnje".

"Nadam se da će se i provesti isto kao u Sarajevu. Danas smo došli da damo podršku članovima koji su izloženi kriminalnom sistematskom maltretiranju u političke svrhe. Neće nas to prepasti nego dati dodatnu snagu da završimo 2022.godine posao koji smo počeli u Sarajevu, koji ćemo nastaviti u Mostaru i 2022. da se pozdravimo s ekipom koja ovu zemlju drži u agoniji", istakao je Kojović.

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH, kazala je da žele poručiti da "neće proći, da samo ohrabruju naše aktiviste, ljude koji su im obezbijedili da se održe izbori, da ovu kampanju vode hrabrije, tvrdoglavije". 

"Mostar ne samo da može bolje, nego i mora bolje", dodala je Ćudić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije