Čampara o izjavama Izetbegovića: Kad vam počnu spominjati porodicu...

8
Radiosarajevo.ba
Čampara o izjavama Izetbegovića: Kad vam počnu spominjati porodicu...
Foto: Fena / Aljoša Čampara

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara reagovao je prije nekoliko dana na izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Gostujući danas na N1, kazao je da je kap koja je prelila čašu bila to što je Izetbegović rekao da "dvojac braća Čampara prave probleme u BiH".

"Kad dođete u situaciju, kad kap prelije času i kad vam počnu spominjati porodicu, iznosti neistinu, dužan sam bio da mu odgovorim, ali na bazi činjenica i argumenata. Dovodio je mog brata u jedan negativan kontekst, i mene isto. To je javnosti poznato i ne bih se vraćao na tu temu i svaki put ću odgovoriti ko želi da ukalja moj obraz", kazao je Čampara.

"Ne pravim problem, niti moj brat. Radimo čestito svoje poslove. Koristio je ružan način da pokuša mog brata dovesti u vezu sa neradom Tužilaštva. Umjesto da pohvali takvog tužioca. Na vrlo ružan način je pokušao spinovati", rekao je, dodajući:

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

"Nikada nisam na ovakav način prozivao, niti bih to dozvolio da prozivam njegove sestre, čak štaviše vrlo ih cijenim i poštujem."

Je li vam ikad iko prijetio, upitao ga je voditelj Zvonko Komšić.

"Ovo je crtanje mete na čelo porodici Čampara, dovodeći ih u ovakav ružan kontekst. Izetbegovića ću tužiti za ove stvari, a on će biti dužan da ovo dokaže na sudu", odgovorio je.

Kazao je i da u SDA ima časnih ljudi, sa kojima se i danas čuje.

“Ideja SDA je ideja jedne državotvorne stranke i ja tu apsolutno nemam neku primjerdbu, ali ljudi koji vode stranku oni odlučuju gdje se ona kreće i tu je problem”, naveo je.

Kompletan razgovor pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije