Čampara o Dodikovoj izjavi da će policija braniti građane RS: To su sulude ideje

4
A. L.
Čampara o Dodikovoj izjavi da će policija braniti građane RS: To su sulude ideje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Predsjedništvo SDA

To su Dodikove sulude ideje, prokomentarisao je na početku razgovora za Radiosarajevo.ba ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara izjavu Milorada Dodika da će RS policija štititi građane tog entiteta ako ih SIPA pokuša uhapsiti radi negiranja genocida.

"To je Dodikova suluda ideja jer je poljuljan stanjem u RS i njega kao političara. Niko nije rekao da će se građani RS hapsiti bez razloga, ali ako neko negira genocid, naravno da treba i mora biti uhapšen. Dodik je obični tigar od papira koji stalno najavljuje neke događaje a oni se nikada ne dese.

Svako ko iole poznaje zakon i Ustav zna da za svako vaninstitucionalno djelovanje postoji sankcija. Pa tako i za ovaj Inzkov zakon. Niko ne može i ne smije da bude iznad zakona.

Dodik i ostali koji su to do sada radili morat će završiti priču oko negiranja genocida. Zamislite da Dodik ode negdje u Europu i pitaju ga što se ljuti, a on kaže zato što mi zabranjuju da negiram genocid. Pa, zamislite samo kakva bi budala ispao. Drugo je po džunglama, gdje ne postoji civilizacija ni demokratija", kazao je Čampara za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Dodik je danas, kada je stupio na snagu zakon o zabrani negiranja genocida, kazao da je policija RS dobila smjernice da štiti svakog građanina ovog entiteta kojeg SIPA pokuša uhapsiti radi negiranja genocida.

"Pozivam sve ljude u RS, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije