Dodik želio formirati vladu koja nastaje u kriznim situacijama, DNS to odbio

9
Radiosarajevo.ba
Dodik želio formirati vladu koja nastaje u kriznim situacijama, DNS to odbio
Foto: Arhiva / Dodik sa suprugom Snježanom

Na sastanku lidera parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini RS u ponedjeljak, predsjednik SNSD Milorad Dodik je predstavnicima opozicije predložio mogućnost formiranja koncentracione Vlade.

Potvrđeno je to danas iz Demokratskog narodnog saveza.

''Tema o navodnoj koncetracionoj vladi spomenuta je od strane gospodina Dodika. DNS smatra da RS ima daleko važnijih tema na dnevnom redu i nećemo učestvovati u pregovorima o koncentracionoj vladi," stav je predsjednika ove stranke Nenada Nešića, saopćeno je danas iz DNS .

Nešić kaže da je njegove želja bila da se postigne jedinstvo o zaštiti interesa RS, "a ne razgovar o jedinstvu u rasprodjeli fotelja i funkcija."

"Demokratski narodni savez će pažljivo pratiti da li se poštuje postignuti dogovor predsjednika političkih partija i ukoliko bilo koja politička partija prekrši sporazum, DNS neće učestvovati u budućnosti u dogovorima o bilo kom pitanju i iznosićemo svoje stavove koji su u interesu Republike Srpske i srpskog naroda," piše u saopćenju.

Koncentracione vlade karakteristične su za vanredne situacije ili se formiraju u vrijeme specifičnih kriza, kao što je elementarna nepogoda ili ratno stanje.

U teoriji u takvoj vladi učestvuju predstavnici svih parlamentarnih stranaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije