Dodik dolazi, Dodik ne dolazi: Evo šta kaže Kovačević

4
Radiosarajevo.ba
Dodik dolazi, Dodik ne dolazi: Evo šta kaže Kovačević
Foto: RTRS / Radovan Kovačević

Milorad Dodik neće doći na sastanak članova Predsjedništva sa novoizabranim visokim predstavnikom za BiH Christianom Schmidtom, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD.

Podsjetimo, u medijima se pojavila informacija da će Dodik prisustvovati sastanku i na taj način prekršiti dogovor iz Narodne skupštine RS.

Ipak, Kovačević kaže da od toga neće biti ništa.

"Niko iz Kabineta Milorada Dodika nije rekao da će se on pojaviti na sastanku sa Schmidtom", poručio je Kovačević.

Ponovio je da je jučer postignut dogovor u Narodnoj skupštini RS da se bojkotuju državne institucije i da će se Dodik 'u svakom smislu držati tog dogovora'.

Podsjetimo, bojkot političara iz RS rada državnih institucija počeo je danas kada je otkazana sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ista sudbina zadesila je i sjednicu Doma naroda koja je treba biti održana u četvrtka.

Zbog bojkota političara iz RS oglasili su se iz Američke ambasade u BiH i Dodiku, između ostalih političara, poručili:

"Samo uz učešće u radu svih nivoa vlasti, političari iz bilo kojeg entiteta mogu vratiti građanima nadu i izgraditi solidniju osnovu za ekonomski rast", saopćeno je.

"Poštivanje svih žrtava, kao pitanje opšteprihvaćenih ljudskih prava, te odbijanje politizacije patnje, doprinijet će pomirenju, koje je potrebno da bi BiH krenula naprijed", dodaju iz Američke ambasade u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije