Bursać: "To je Crkva Srbije, država iznad države, daleko od Boga"

8
Radiosarajevo.ba
Bursać: "To je Crkva Srbije, država iznad države, daleko od Boga"
Foto: Radiosarajevo.ba/Tanjug / Bursać/Odlikovanje Vladike Pahomija

Srbija je danas obilježila svoj Dan državnosti, a predsjednik ove zemlje Aleksandar Vučić uručio je nekoliko priznanja, između ostalih, Željki Cvijanović, predsjednici bh. entiteta RS, glumcu Johnny Deppu, ali i Vladiki Pahomiju.

Tim povodom, reagirao je i Dragan Bursać, poznati kolumnista portala Radiosarajevo.ba te na svom Facebook profilu objavio status koji prenosimo u cijelosti.

"Danas je Aleksandar Vučić uručio orden manastiru Crkve Srbije, koji je primio Vladika Pahomije, a koji je više puta optužen, ali nikada i osuđen za pedofiliju.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Evo izjave jednog od zlostavljanih mladića:

'Smrdio je na alkohol, palo mi je na pamet da ga gurnem kroz prozor. Tada nisam znao šta je to, bio sam dijete. Kada bi ta sjećanja navrla, događalo mi se da u kuhinji izvadim nož i mislim – ako se probodem, sve će proći.

Nisam se nikome povjerio, bilo me je sram. Kad se sjetim toga, ne mogu spavati. Kad je došao go u sobu, kad me tjerao da mu okrenem leđa, da ga masiram ispod pupka, bio sam potpuno paralisan. Sjećam se njega golog kako leži, ustaje, dolazi do mene i pokušava me pipati dok ja bježim. Kad god sam ga sreo, pokušavao sam ne osjetiti ništa. Želio sam biti neosjetljiv kao on'.

"Pa se pitam, za šta je Pahomije preuzeo orden, za zlostavljanje djece? Eto, to je Srbija danas i to je Crkva Srbije, nedokučiva država u državi, država iznad države, koja ime sopstvene zakone, pravila i regule. Daleko od Boga, ako se Bog i smije pomenuti sa ovim vragovima", zaključio je Bursać.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije