Burne reakcije iz BiH na odluku Hrvatske: Prema nama se ophode kao prema stoci

Radiosarajevo.ba
Burne reakcije iz BiH na odluku Hrvatske: Prema nama se ophode kao prema stoci
Twitter / Tranzit kroz Hrvatsku

Burne su reakcije bh. javnosti nakon što je Hrvatska odlučila da ponovo za građane BiH koji nemaju RH pasoš uvede 14-dnevni karantin ukoliko nemaju negativan PCR test urađen ne kasnije od 48 sati.

"Hrvatska ima pravo i obavezu da štiti zdravlje svojih građana. Međutim, dozvoliti ulazak bh. Hrvatima, a zabraniti ulazak ostalim građanima BiH je neshvatljivo i ima više veze sa politikom nego sa zdravljem. Ovo pokazuje sav očaj vanjske politike BiH", napisala je analitičarka Ivana Marić.

"Ovo je političko iživljavanje Hrvatske i javno iskazivanje gađenja nad stanovnicima BiH i ostalim zemaljama regije uključenim u ovaj rigorozni paket mjera i nema nikakve veze sa virusom. Mogu razumjeti mjere svake zemlje, ali ne mogu i neću selektivne", napisao je analitičar i urednik portala Buka Aleksandar Trifunović.

"Toliko vremena svi stanovnici BiH proživljavaju omalovažavanje od strane svojih komšija! Ćuške koje nam svako malo dijele i prema nama se ophode kao prema stoci više nemaju smisla. Zadnji izljevi nemoći zvaničnika RH su za osudu", mišljenja je političar i analitičar Bojan Bošnjak.

Reakcije - undefinedTwitter/Screenshot: Reakcije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije