Burna rasprava u Parlamentu FBiH, Prašović Gadžo: "Mi smo u rovu!"

4
Radiosarajevo.ba
Burna rasprava u Parlamentu FBiH, Prašović Gadžo: "Mi smo u rovu!"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sanela Prašović Gadžo

Burna rasprava se vodi na online sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH a tema je trenutna epidemiološka situacija u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sanela Prašović Gadžo (SBB) je podvukla na početku rasprave da su parlamentarci na potezu da donesu zaključke koje Vlada FBH treba da probere.

"Svi ti zaključci bi trebali pomoći građanima i naša je obaveza da se ponašamo u skladu tome. Naš zdravstveni sistem je zagušen, mislim i na primarnu zdravstvenu zaštitu, ne samo na bolnice. Oni koji su odgovorni u ovom trenutku i prave najveće greške i ugrožavaju zdravlja stanovništva. Stoga pravosudne institucije da prate ovu situaciju", naglasio je  Prašović Gadžo.

Ona je zatražila od Vlade FBiH da sugerira privrednim subjektima da ograniče cijene prehrambenih artikala i lijekova.

"Mi smo u rovu! To kome nije jasno, živi u paralelnom svemiru. To nije stvarnost. Držim nemoralnim da mi imamo u ovo vrijeme pandemije pune plaće dok naši građani su dovedeni u teški situaciju. Zbog toga tražimo smanjenje plaća od 20 posto uposlenicima u svim institucijama FBiH. Nemamo mi više šta čekati", kazala je Sanela Prašović Gadžo, koja je dodala da je skandalozno da je ministrica Bisera Turković ignorirala ponudu da se nabave vakcine iz Rusije, a kad je dobila pismo od našeg ambasadora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije