Prašović-Gadžo o Konakoviću: Nema rezultate, propao, jalijaški nasrće...

12
Radiosarajevo.ba
Prašović-Gadžo o Konakoviću: Nema rezultate, propao, jalijaški nasrće...
oficijelna fotografija / Sanela Prašović-Gadžo

Sanela Prašović-Gadžo, generalna sekeretarka Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH večeras je na društvenim mrežama reagirala na obraćanje Elmedina Konakovića, lidera Naroda i pravde (NiP) na Sarajevofestu. 

Tom prilikom, kako kaže Prašović-Gadžo, Konaković je ničim izazvan, spomenuo je da SBB i DF ne mogu biti alternativa SDA. Prema njenim riječima, takav stav zaslužuje reakciju, koju prenosimo u nastavku: 

Naime, jasno je da je nerealno očekivati da će Konaković kriviti SDA za 25 godina loše vlasti, jer je bio njen poslanik, šef kluba i premijer u ukupnom periodu dužem od jedne decenije. Izmislila ga je SDA, kreirala.

No, očigledno je da Konaković želi, isforsiranom polemikom sa SBB-om ili DF-om, providno pomoći vladajućoj stranci i Izetbegovićima, i to na način da se javnosti skrene pažnja sa velikih afera koje se tamo dešavaju.

NiP za godinu dana vlasti u Kantonu Sarajevo je pokazao nikakve rezultate.
No, krenimo ispočetka.

Konaković je kazao u festivalskom intervjuu da je NiP antifašistička stranka građanske orijentacije. To bi značilo da Sjedinjene Države pojma nemaju kada pišu svoje Izvještaje. Podsjetit ću Konakovića da je on upravo označen od strane State Departmenta da javno veliča sljedbenika Adolfa Hitlera.

Veli Konaković i da NiP ima san a to je građanska država. Za NiP to znači građanska jer u njoj građani žive, a ne građanska prema uređenju jer ono što javno pokazuje NiP daleko je od toga. Osobe koje vrlo radikalno prakticiraju islam upravo su dio strukture Naroda i Pravde i Konakovićevi bliski prijatelji i saradnici. To čak i ne skrivaju naslikavajući se opširno s pozdravom tzv. Islamske države.

Konaković se potom festivalski osvrće i na političke lažne alternative SDA. Spominje SBB i DF. Kada je o alternativama riječ onda radikalizirani NiP nikada, kao ni Konaković, ne mogu biti alternative SDA jer je Konaković kadrovsko čedo SDA. S druge strane, jedine realne alternative SDA jesu SBB zajedno sa SDP-om i Našom strankom, a evo i zašto. SDA se vezala za Islamsku zajednicu a Konaković je budžetske novce davao efendijama Išeriću i Zukorliću. Nema tu alternative jer je to ista priča.

Anticivilizacijsko ponašanje prema građanima koji pripadaju LGBT populaciji je također dio agende i SDA i Konakovića i njegovog NiP-a. Podržala sam paradu ponosa i bila na istoj ali nisam vidjela jurišnike iz SDA i NiP-a jer za njih ti građani nisu bitni, ne postoje, i njihova ljudska prava nisu važna. A osim što nisu bili prisutni, članovi SDA i NiP su javnost dodatno šokirali svojim izjavama kojima se dodatno brutalno negiraju ljudska prava LGBT populacije.

Konaković koji je propao u realnom sektoru ili uništio KK Bosna, ništa nije uradio za tri godine dok je bio premijer Kantona Sarajevo, sve može biti, osim alternativa lošoj vlasti u kojoj je bio jedan od glavnih junaka.
Nisam se oglašavala o proteklim izborima ali sada želim da kažem i ovo. Prema uhodanoj matrici u biračkim odborima, moje glasove su brutalno pokrali NiP-ovi i SDA-ovi članovi. To je vidljivo golim okom i posao je za pravosuđe i policiju.

Najbrutalnije uvrede tokom kampanje meni kao ženi, kandidatkinji, majci su stigle od članova Konakovićevog NiP-a i SDA. Rekla bih ista škola. Nekima sam odgovorila s pitanjem zašto to rade, a onda su mi se izvinjavali govoreći kako su članovi NiP-a, vehabije, molili me da im halalim jer sam im rekla da su se ogriješili i da su licemjeri. Neki od njih su mi čak objašnjavali i da su angažovani na zadatku osiguranja Konakovića i kompanjona iz te stranke. NiP naravno nije reagirao na uvrede. Šutjeli su kao miševi, zatvarajući i oči i uši i planirajući izbornu krađu.

I na kraju, Konaković je pokazao da on osobno i njegova stranka nisu i ne mogu biti ničemu alternative pa ni SDA kada je nasrnuo jalijaški na našeg vrhunskog sportistu, NBA zvijezdu, Jusufa Nurkića.

Hvala Jusufu na nadimku koji je dao šefu Naroda i pravde - Dinokio. Festivalsko obracanje je to potvrdilo u cjelosti jer je Dinokio toliko nelogičnosti rekao da ne samo da njegovi jeftini spinovi nisu uspjeli nego je spinujući gluposti dodatno urušio sebe. No, od osobe koju je stvorila SDA, kreirala i oblikovala SDA što drugo očekivati? Njegov očiti limitirani politički kapacitet vidimo ovih dana kada ne uspijeva da formira Vladu KS. Danima je lagao građanima da ga tobože SBB opstruira u tome. Dinokio, ko te sada opstruira? To bi trebao građanima da objasniš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije