Prašović-Gadžo šokirana Cikotićevim "seksi idejama": Šta je sa silovanim ženama?

Radiosarajevo.ba
Prašović-Gadžo šokirana Cikotićevim "seksi idejama": Šta je sa silovanim ženama?
Facebook / Sanela Prašović-Gadžo

Zastupnica SBB-a u Parlamentu Federacije BiH Sanela Prašović-Gadžo na Facebooku se osvrnula na izjavu ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića (SDA) o migrantskoj krizi u našoj zemlji.

Između ostalog, Cikotić je kazao kako mu je ideja o deportaciji migranata "zanimljiva i seksi".

Rekao je i kako prisustvo velikog broja migranta ima pozitivan aspekt jer naša zemlja zbog toga bilježi povećanu potrošnju.

Prašović-Gadžo oštro je reagirala na društvenim mrežama pitajući se šta o ovom "uvođenju seksa" u političku komunikaciju misle žene u Krajini koje su bile seksualno napadnute. 

"Šta o tome misli silovana žena u Krajini? Ili šta o Cikotićevoj izjavi misle žene koje su bile izložene napadu migranata u Sarajevu? Kada državni ministar sigurnosti od kojeg se očekuje da riješi problem nelegalnih migranata koji borave u BiH kaže: 'Čuo sam seksi ideje o vraćanju migranata...' onda svi mi u BiH shvatamo da ministar jedino realno moguće rješenje za migrantsku krizu u BiH naziva 'seksi idejom' dok istovremeno on osobno s naslova funkcije koju obnaša ne nudi nikakvo drugo kvalitetno ni manje kvalitetno rješenje", napisala je Prašović-Gadžo.

Dodala je i da ovakav odnos prema migrantskoj krizi može imati samo neko ko je samo izvršitelj nedržavničke politike. 

"A nakon seksa, Cikotić nam je objasnio da su nelegalni migranti koji se ne žele identificirati našim policijskim agencijama, zapravo sjajni gosti koji ovdje troše novce i nadopunjuju nedostatak turista. Svoditi problem migrantske krize na to može samo politički izvršitelj nedržavničke politike koja se izvinjavala pakistanskom ambasadoru, a sada je kroz Cikotićeva usta saopćila svoj strateški plan", napisala je Prašović-Gadžo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije