Bruka i sramota premijera RS-a: Primio odlikovanje od 'lažnog Dodika'!

10
Radiosarajevo.ba
Bruka i sramota premijera RS-a: Primio odlikovanje od 'lažnog Dodika'!
Foto: PrtScr / Radiosarajevo.ba / Lažni Dodik danas u kabinetu kod Viškovića

"Predsjednik Udruženja veterana Garda Panteri Petar Cvijetinović uručio je danas u Banjaluci priznanje Zlatna značka predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću, u znak zahvalnosti za pruženu pomoć ovom udruženju na održavanju kulture sjećanja na ratnu prošlost ove jedinice Vojske RS."

Saopšteno je ovo danas iz Vlade RS.

Ukoliko vam ime 'garda Panteri' zvuči poznato to je zato što im je vođa bio likvidirani kriminalac Ljubiša Savić Mauzer, a činili su i brojne zločine u proteklom ratu. Naravno, u saopštenju Vlade RS spominju se kao heroji, pa su se, jel, i Višković i Cvijetinović zahvalili jedan drugom za zasluge.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Sramota, dakako - no tu nije kraj bruke.

Ako se osvrnemo u ne tako daleku prošlost, vidjećemo da je premijer RS-a u svoj kabinet u Vladu primio čovjeka koji nosi status jednog od najpoznatijih prevaranata na ovim prostorima.

Naime, on je u javnosti pozatiji kao Pero Maljutka, koji je zbog prevara hapšen u BiH i Srbiji.

Naime, Cvijetinović se od 2006. pa na ovamo lažno predstavljao kao Milorad Dodik i tadašnji ministar Rajlo Ubiparip. Čak je od lakovjernih biznismena u RS, Hrvatskoj i Srbiji izvlačio novac.

On je 2009. godine uhapšen u akciji novosadske kriminalističke policije na Novom naselju zbog sumnje da je počinio seriju prevara u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, predstavljajući se kao Dodik - tadašnji premijer RS-a.

Koristeći fizičku sličnost iz mlađih dana, naveli su tada iz policije, podsjeća Srpskainfo, on se predstavljao kao Dodik i sklapao poslove sa raznim privrednicima i preduzećima u zemljama bivše SFRJ. Za Cvjetinovićem je bila raspisana i centralna potjernica u RS-u, kao i više međunarodnih potjernica.

Tada su za njim više od godinu dana tragale gotovo sve policije na Balkanu i konačno je uhapšen u koordinisanoj akciji beogradske i novosadske policije.

Maljutka se u žižu dešavanja vraća 2019. godine kada počinje da javno istupa. Predstavnici udruženja veterana Garde Panteri su održali i konferenciju za medije, na kojoj su poručili da je Cvijetinović bivši predsjednik te da im svojim djelovanjem nanosi štetu...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije