Prijedor / Višković: Šeranić i Pavlović da hitno ispitaju slučaj propalih vakcina

14. 04. 2021. u 11:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon što je u Domu zdravlja Prijedor došlo do propadanja i uništavanja 1.300 doza vakcine "Sputnik V", oglasio se i predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

Višković je tako uputio ministra zdravstva i socijalne skrbi Alena Šeranića i gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića da hitno ispitaju zašto i kako propadanje i uništavanje 1.300 doza vakcina.

Pored toga, on je zahtijevao i da gradonačelnik Prijedor Dalibor Pavlović poduzme sve potrebne radnje kako bi sankcionisao odgovorne za štetu nastalu uništenjem 1.300 doza vakcine "Sputnjik V", s obzirom na to da je Dom zdravlja u nadležnosti Grada Prijedora.

"U situaciji kada se RS da bori da zaštiti zdravlje svojih građana, omogući i ubrza isporuku plaćenih vakcina za potrebe stanovništva u RS ne može i ne smije se dozvoliti neodgovorno ponašanje i postupci pojedinaca da ugroze imunizaciju u RS i ugrožava zdravstvenu zaštitu naših građana.

RS je izdvojila 20 miliona KM, čime je plaćeno milion doza vakcine, što je iznos potreban da 500.000 građana u RS dobije vakcinu i svakog dana se poduzimaju sve radnje kako bi se ispoštovala ugovorena dinamika isporuke cjepiva", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo i da je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru formiralo predmet u vezi sa propadanjem 1.300 vakcina protiv koronavirusa u Domu zdravlja Prijedor.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)