Britanski parlamentarci posjetili Ministarstvo odbrane BiH

0
Radiosarajevo.ba
Britanski parlamentarci posjetili Ministarstvo odbrane BiH
Foto: MO BiH / Sifet Podžić sa delegacijom i britanskim parlamentarcima

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za operacije Oružanih snaga BiH generalmajor Ivica Jerkić, 10. juna 2022. godine, su u službenu posjetu primili grupu članova Britanskog parlamenta, koje je predvodio britanski ambasador u BiH Nj.E. Matt Field.

U sastavu delegacije Britanskog parlamenta bili su Fleur Anderson, Bob Stewart, Jackie Doyle Price, Karen Anne Bradley, Martin Wickers, Tony Lloyd, Alyn Smith i David Doogan.

Na sastanku, koji je održan u Domu OS BiH u Sarajevu, sagovornici su razgovarali o podršci koju Vlada Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske pruža Bosni i Hercegovini i njenim Oružanim snagama. Britanski parlamentarci zanimali su se i za političke i sigurnosne aspekte stanja u Bosni i Hercegovini, regiji i cijeloj Evropi te uticaju rata u Ukrajini.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Ministar Podžić je zahvalio britanskim parlamentarcima za značajnu podršku koju kroz različite projekte već duži niz godina osigurava Britanska ambasada u BiH. On je istakao da je takva podrška posebno važna u situaciji različitih političkih blokada u radu institucija vlasti te periodu privremenog finansiranja, kadа su sva kapitalna ulaganja za OS BiH onemogućena.

U ime gostujuće delegacije, predstavnik Laburističke stranke u Britanskom parlamentu Tony Lloyd istakаo je da je BiH od vitalne važnosti za Ujedinjeno Kraljevstvo. Naglasio je da će Ujedinjeno Kraljevstvo kao iskreni prijatelj i dalje podržavati Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlantskom putu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije