Reakcije / Bošnjačko vijeće osudilo odluku Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a

04. 08. 2021. u 12:25:00 Fena

Shares: 0

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) osudilo je u srijedu odluku predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o odlikovanju postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) koje su sudjelovale u oslobađanju Republike Hrvatske.

U priopćenju za javnost BNV navodi se kako je za svaku osudu dosadašnje ponašanje i djelovanje hrvatskog predsjednika Milanovića, kada je u pitanju odnos prema Bošnjacima te dodjeljivanje odlikovanja postrojbama koje se, kako tvrde, dovode u vezu s ratnim zločinima.

"Svatko ima pravo na vlastito mišljenje i političko djelovanje, međutim ne vidimo apsolutno nikakvu korelaciju između promjena Izbornog zakona u BiH i dodjeljivanja odlikovanja postrojbama u kojima su djelovali ratni zločinci", navodi BNV u priopćenju za javnost.

Ocijenivši kako je hrvatski predsjednik Milanović pogoršao politiku prema Bosni i Hercegovini, predsjedništvo BNV-a je odlučilo da ga više neće pozivati na događanja u njihovoj organizaciji niti će od predsjednika Milanovića tražiti pokroviteljstva za provedbu projekata.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)