Bosić: SDS neće blokirati rad institucija vlasti u BiH, jer je to rušenje Ustava

Fena
Bosić: SDS neće blokirati rad institucija vlasti u BiH, jer je to rušenje Ustava
Arhiv / Mladen Bosić
Iako je dugo najavljivana prethodnih sedmica u javnosti, čini se da do krize u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine ne bi trebalo doći, barem kada je riječ o održavanju sjednica određenih institucija vlasti u BiH.

Takvo nešto potvrdio je i klub Srpske demokratske stranke, iz kojeg je saopćeno da će njihovi zastupnici sutra prisustvovati sjednici Parlamentarne skupštine BiH. Ipak, kako su kazali, ovi zastupnici neće glasati ni za jednu tačku, što je potvrdio zamjenik predsjedavajućeg PSBiH Mladen Bosić.

"Klub SDS-a neće podržati niti jednu tačku u nadi da će oni koji su doveli do ove krize shvatiti poruku i učiniti napor da se iz nje izađe. Ovo nije u interesu mladih ljudi, ekonomije nego samo u interesu političkog establišmenta", naveo je Bosić.

Podsjetio je da je na njihov zahtjev, Kluba SDS-a, 16. februara odgođeno održavanje sjednice Predstavničkog doma i zakazano za 7. mart, a kao razlog je navedeno podnošenje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Istakao je da vanredna sjednica Predsjedništva BiH o ovoj temi koja je prekinuta dovodi do situacije da se ne zna da li je Predsjedništvo BiH blokirano ili u funkciji. Naveo je da do nove sjednice neće biti jasne situacije.

Bosić je dodao i da se ne zna da li će delegati vladajuće većine iz Narodne skupštine RS-a učestvovati na sjednici državnih organa, te da SDS neće, ako dođe do nje, učestvovati u takvoj blokadi institucija BiH.

Poručio je da ne postoji demokratski uvjet za nastavak sjednice Predstavničkog doma PSBiH zbog čega neće glasati za tačke dnevnog reda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije