Borenović stigao u Tužilaštvo, daje iskaz zbog napada na ustavni poredak BiH

2
Radiosarajevo.ba
Borenović stigao u Tužilaštvo, daje iskaz zbog napada na ustavni poredak BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Branislav Borenović stigao u Tužilaštvo BiH

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), stigao je u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, javlja reporter portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja.

Kako što smo već ranije pisali, Borenović će dati iskaz u svojstvu svjedoka vezanih za istragu protiv više lica zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zbog "napada na ustavni poredak".

Borenović prije ulaska u Sud BiH nije davao izjave novinarima, javlja naš reporter.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Istraga se referiše na nedavnu posebnu sjednicu Narodne skupštine RS u vezi sa odlukama o prijenosu nadležnosti sa BiH na bh. entitet Republuku Srpsku, koja je održana 10. decembra.

Branislav Borenović stigao u Tužilaštvo BiH - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Branislav Borenović stigao u Tužilaštvo BiH

Već su u svojstvu svjedoka iskaze dali Nenad Nešić, Mirko Šarović i Goran Selak, lideri DNS, SDS i SPS.

Selak koji je rekao da su osumnjičeni predsjednici svih političkih partija u RS u predmetu koji se vodi protiv nekoliko osoba zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela “napad na ustavni poredak”.

“Meni je predočeno da su osumnjičeni predsjednici svih političkih partija, kao i predlagači zaključaka, kao i deklaracije. Tu je i predsjednica RS kao osumnjičena, predsjednik Vlade RS i šefovi poslaničkih klubova. Dakle osumnjičeni su predsjednici svih partija koji su predlagači tih zaključaka a oni su svakako vladajuća koalicija u RS“, istakao je Selak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije