Napad na ustavni poredak: U Tužilaštvu nastavljeno saslušanje političare iz RS-a

4
Radiosarajevo.ba
Napad na ustavni poredak: U Tužilaštvu nastavljeno saslušanje političare iz RS-a
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović

U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine bit će nastavljena saslušanja u predmetu protiv više osoba zbog sumnje na kazneno djelo "napad na ustavni poredak".

Pozivu za svjedočenje danas će se odazvati predsjednici DNS-a i SDS-a, Nenad Nešić i Mirko Šarović, dok će pred tužitelje sutra predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Prvi jutros je stigao Mirko Šarović.

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Prvi je u svojstvu svjedoka saslušan Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije.

Selak je nakon saslušanja kazao kako ne razumije zašto je pozvan u Tužiteljstvo, jer ga je tužitelj pitao općepoznate činjenice u svezi s posebnom sjednicom Narodne skupštine RS, održanom 10. decembra, kada su usvojeni zaključci o prijenosu nadležnosti s nivoa Bosne i Hercegovine na entitet RS.

Kako je rekao po okončanju saslušanja, dao je izjavu u Tužilaštvu BiH gdje je kazao da je on "za jačenje institucija RS", da je "za jaku i stabilnu RS u okviru Dejtonske BiH".

"Mi ispred SPS-a nismo učestvovali u kreiranju i učestvovanju i donošenju odluka o vraćanju nadležnosti RS. Mi smo stava da treba razgovarati, da sva tri naroda u BiH trebaju sjesti da se vidi koje su to nadležnosti neustavno prenesene na BiH i koje se mogu vratiti na RS", izjavio je Selak

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije