Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

1
Radiosarajevo.ba
Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sunčano Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano i umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stepena, Sokolac 5, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 8, Livno i Srebrenica 9, Bugojno 10, Prijedor i Sarajevo 11, Sanski Most i Zenica 12, Banja Luka i Mostar 13, Tuzla 14, Doboj 15, Neum 16, Bijeljina 17, Bihać i Gradačac 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje, izraženije tokom prijepodneva. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, u drugom dijelu dana umanjiti aktivnosti obzirom da će biti toplije, uz pojačan osjet sparine. Lokalni pljuskovi će povremeno remetiti ugođaj.

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

Utorak: U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena. 

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Srijeda: U Bosni djelmično vedro sa pljuskovima tokom cijelog dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući i na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni. 

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadne Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 21 do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije