Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

1
Radiosarajevo.ba
Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sunčano Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano i umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stepena, Sokolac 5, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 8, Livno i Srebrenica 9, Bugojno 10, Prijedor i Sarajevo 11, Sanski Most i Zenica 12, Banja Luka i Mostar 13, Tuzla 14, Doboj 15, Neum 16, Bijeljina 17, Bihać i Gradačac 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje, izraženije tokom prijepodneva. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, u drugom dijelu dana umanjiti aktivnosti obzirom da će biti toplije, uz pojačan osjet sparine. Lokalni pljuskovi će povremeno remetiti ugođaj.

Gantz dao ultimatum Netanyahuu: "Gledam te u oči i kažem - imaš do 8. juna"

Gantz dao ultimatum Netanyahuu: "Gledam te u oči i kažem - imaš do 8. juna"

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

Utorak: U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena. 

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Srijeda: U Bosni djelmično vedro sa pljuskovima tokom cijelog dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući i na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni. 

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadne Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 21 do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije