Granična policija zabranila uvoz velike pošiljke kakaa

Anadolija
Granična policija zabranila uvoz velike pošiljke kakaa
Pixabay / Ilustracija
Granični inspektori zabranili uvoz u FBiH kakaa u zrnu vrijednosti 100.000 KM. Prilikom laboratorijske kontrole kvalitete proizvoda, utvrđeno je da pošiljka ne zadovoljava mikrobiološke kriterij prometa na tržištu BiH.

Na Graničnom prelazu Izačić federalni tržišno-turistički inspektor zabranio je uvoz i stavljanje u promet pošiljke kakaa u zrnu ukupne težine 23.214 kilograma porijeklom iz Obale Slonovače i Sao Tome i Principe, nabavne vrijednosti blizu 100.000 KM, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prilikom laboratorijske kontrole kvalitete proizvoda, utvrđeno je da pošiljka ne zadovoljava mikrobiološke kriterije prometa na tržištu BiH, te se na osnovu člana 26. stav 1. tačka 4. Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe ("Službeni list SFRJ" Broj 53/91) i članova 12. i 20. Zakona o hrani BiH ("Službeni glasnik BiH" broj: 50/04 ), ne može uvesti niti staviti u promet.

Povrat pošiljke će se izvršiti danas nakon obavljenog pregleda utovara, blombiranja i dobijanja obrasca da je ista napustila BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije