Na dva granična prijelaza zaplijenjeno 338 kg marihuane

Anadolija
Na dva granična prijelaza zaplijenjeno 338 kg marihuane
Pixabay / Ilustracija
Službenici crnogorske policije u saradnji sa službenicima Uprave carina juče su na dva granična prijelaza, Božaj i Debeli brijeg, koji povezuju Crnu Goru sa Albanijom, u teretnom i putničkom motornom vozilu otkrili ukupno 326 pakovanja marihuane.

Tom prilikom, uhapšena su tri strana državljanina, koja su prevozila drogu u namjeri da je, kako se sumnja, prokrijumčare preko granice.

"Policijski službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi i carinski službenici Carinske ispostave Božaj su jučer, na ulazu u Crnu Goru kontrolisali lice i vozilo i otkrili 312 pakovanja sa oko 335 kilograma opojne droge marihuana.

Tom prilikom, uhapšen je italijanski državljanin, L. V, star 53 godine. Od L. V. su, osim droge i vozila, oduzeti i mobilni telefoni koje je koristio. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navedeno je u zajedničkom saopćenju Uprave policije i Uprave carina.

Na graničnom prijelazu Debeli brijeg, koji povezuje Crnu Goru i Hrvatsku, pregledom motornog vozila marke "Opel", poljskih registarskih oznaka, otkriveno je 3,5 kilograma marihuane.

"U vozilu se se nalazili poljski državljani J. M. T, star 42 godine, koji je i upravljao vozilom i M. B. K, stara 51 godinu. Navedena dva lica su lišena slobode i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopćenju policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije