Granična policija u golfu pronašla opasne flastere: O čemu je riječ?

Fena
Granična policija u golfu pronašla opasne flastere: O čemu je riječ?
Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u utorak su na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača spriječili izlazak osobe s putničkim motornim vozilom Passat, registarskih oznaka BiH.

Naime, prilikom graničnih provjera uočene nepravilnosti broja šasije, priopćeno iz Granične policije BiH.

Vozilom je upravljao D.D. (1980.), bh. državljanin.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krivotvorenja dokumenta“, o događaju je obaviješten tužitelj. Prema nalogu tužiitelja, vozilo je oduzeto, a predmet ustupljen Centru javne sigurnosti Bijeljina Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Istog dana službenici Jedinice granične policije Višegrad oduzeli su 55 flastera “Durogesic“ prilikom ulaska u BiH na MGP Vardište. Otkriveni su prilikom granične kontrole golfa, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao V.A. (1982.), državljanin BiH. Budući da spomenuti flasteri sadrže fentanil koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci, prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv V.A. bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljen promet opojnih droga“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije