BiH: Pijan došao kod bivše djevojke pa ga nokautirao njen novi dečko

0
Radiosarajevo.ba
BiH: Pijan došao kod bivše djevojke pa ga nokautirao njen novi dečko

Tužilaštvo Brčkog podiglo je optužnicu protiv dvadesetšestogodišnjeg J.I., koja ga tereti da je u febraru ove godine nanio teške povrede glave, odnosno slomio vilicu bivšem momku svoje djevojke, mladiću M.S., koji je pijan nasilno pokušavao ući u njenu kuću.

Takođe, i protiv M.S. ovo tužilaštvo podiglo je optužnicu jer je vrijeđao bivšu djevojku H.B., kojoj je pokušavao da razvali vrata, a zatim se fizički sukobio s njenim momkom J.I., koji je u ovom sukobu zadobio lake tjelesne povrede glave.

Zbog sukoba dvojice mladića, optužnica J.I. tereti za krivično djelo teška tjelesna povreda, a M.S. za krivično djelo laka tjelesna povreda.

Prema optužnici, M.S. je početkom februara u Brčkom u večernjim satima u blago pripitom stanju došao u dvorište kuće u kojoj stanuje njegova bivša djevojka H.B. Sve se desilo 2. febrara, nakon što mu bivša djevojka nije odgovarala na SMS-ove, pa se oko 21 čas uputio do njene kuće s namjerom da rasprave situaciju.

Dok je lupao na vrata, njegova bivša djevojka je bila u gradu sa svojim momkom, a iz kuće je izašla njena drugarica.

"Djevojka koja je boravila u kući je zbog neprimjerenog ponašanja M.S. pozvala telefonom H.B., koja je bila u gradu sa svojim momkom J.I. te su odmah došli do kuće. M.S. je bio uporan u nastojanju da uđe u kuću i razgovara sa H.B. pri tom je i vrijeđajući", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, kada ga je djevojka nekako izgurala iz kuće i zaključala ulazna vrata, on je i dalje pokušavao da razvali vrata i uđe u kuću.

Zatim je u dvorište ušao njen tadašnji momak J.I. pa je došlo do fizičkog sukoba dvojice mladića.

Otužnica M.S. tereti da je udarcima J.I. nanio lake tjelesne povrede u vidu nagnječenja desne jagodične regije glave i nagnječenja potiljačne regije glave na desnoj strani, odnosno lake tjelesne povrijede.

Drugog mladića J.I. Tužilaštvo tereti za nananošenje teške tjelesne povrede jer se s bivšim momkom djevojke, koji joj je pokušavao razvaliti vrata, fizički sukobio svjestan moguće posljedice zbog pripitog stanja M.S.

"Istrajavajući u svojoj namjeri, jačim udarcem pesnicom u glavu nanio je M.S. tešku tjelesnu povredu u vidu preloma donje vilice, dakle teško ga je tjelesno povrijedio, čime je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda", navodi se u optužnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije