Pijani muškarac napao policajce u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Pijani muškarac napao policajce u Sarajevu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Sinoć, 29. marta 2021, u 20.20 sati sarajevska policija uhapsila je pijanog 55-godišnjaka koji je napao njihove kolege.

"Policijski službenici Jedinice za saobraćaj lišili su slobode lice A.O., rođen 1966. godine, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. stav 1. KZ F BIH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

Isti je u alkoholiziranom stanju, prilikom saobraćajne kontrole u ulici 24.juni, općina Vogošća, prethodno odbivši da se zaustavi vozilom kojim je upravljao na jasan znak policijskih službenika, iste fizički napao i povrijedio", saopćeno je iz MUP-a.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, gdje su od strane ljekara kod istih konstatovane lakše tjelesne povrede.

"O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", zaključuju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije