Split: Pijanac s autom udarao vozila, pa teško povrijedio dijete i starca

1
Radiosarajevo.ba
Split: Pijanac s autom udarao vozila, pa teško povrijedio dijete i starca
Foto: Dalmatinski portal / Udes u Splitu

Splitska policija izvijestila je da je završeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer, 16. aprila 2021, oko 18 sati vozilom marke Suzuki skrivio prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe, 73-godišnjak i dijete, zadobile teške tjelesne ozljede.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnji muškarac prednjim dijelom osobnog vozila udario u drugo osobno vozilo marke Audi koje se kretalo ulicom Mažuranićevo šetalište, nakon čega je došlo do zanašanja i slijetanja Audija izvan jugozapadnog ruba raskrižja gdje je vozilo udarilo u dvije osobe. Utvrđeno je kako je 24-godišnjak vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju", stoji u priopćenju.

Uz kaznenu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, predan je pritvorskom nadzorniku.

Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 24-godišnjak netom prije naprijed opisane prometne nesreće skrivio i prometnu nesreću prije križanja Velebitske ulice i Ulice Slobode, gdje je uslijed neprilagođene brzine udario u drugo osobno vozilo, nakon čega nastavlja s daljnjim kretanjem Ulicom Slobode, a da prethodno nije razmijenio podatke s drugim sudionikom prometne nesreće.

Naprijed opisanim postupanjem ostvario je obilježja prekršaja, i to iz čl. 51 i 176. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (neprilagođena brzina i napuštanje mjesta prometne nesreće bez ostavljanja podataka), radi čega će protiv njega nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije