Haos u splitskom klubu: COVID pokosio Hajduk

0
Radiosarajevo.ba
Haos u splitskom klubu: COVID pokosio Hajduk
Foto: Hajduk.hr / Stadion Poljud

Hajduk je jučer proslavio 110. rođendan, a danas je stigla neugodna ''čestitka'' za Bijele.

Naime, momčad splitskog kluba pokosio je koronavirus.

Hajduk je na službenoj stranici objavio da je od ukupno 33 člana hajdukove ekspedicije, koja je zajedno boravila na putovanjima u Osijeku i Rijeci, zaraženo nažalost njih 20 (12 igrača i osam članova štaba).

Utakmica sa Slaven Belupom koja se danas trebala odigrati je otkazana, a uskoro bi mogla stići i potvrda o otkazivanju derbija s Dinamom 21. februara, Hajduk je već zatražio odgodu.

"Nakon obavljenih dodatnih testiranja ostatka momčadi i stožera koji su po povratku iz Rijeke smješteni odmah u samoizolaciju utvrđeno je da je na COVID-19 pozitivno još sedam prvotimaca te šest članova stručnog stožera.

Dakle od ukupno 33 članova Hajdukove ekspedicije koja je zajedno boravila na putovanjima u Osijeku i Rijeci zaraženo je, nažalost, njih 20 (12 igrača i osam članova stožera) dok je ostatak u propisanoj samozolaciji na osnovu upute nadležnog epidemiologa NZJZ-a SDŽ. Podsjetimo, Klub je u petak objavio da je nakon prvotnih testiranja imao sedam osoba pozitivnih na koronavirus zbog čega je odgođen prvenstveni ogled sa Slaven Belupom.

Klub će, u skladu s novim razvojem događaja, od povjerenika natjecanja Josipa Breznog zatražiti odgodu derbija s Dinamom koji je na rasporedu u nedjelju 21. veljače (februara).

Liječnička služba HNK Hajduk će vršiti pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili svi igrači i zaposlenici, a poduzete su i dodatne mjere zaštite. Svim zaraženima od srca želimo dobro zdravlje te brz i uspješan oporavak'', stoji u priopćenju Hajduka, javlja Gol.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije