Trostruki ubica iz Splita osuđen na 40 godina zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Trostruki ubica iz Splita osuđen na 40 godina zatvora
Foto: Telegram.hr / Filip Zavadlav

Filip Zavadlav osuđen je na 40 godina zatvora za trostruko ubistvo lani u Splitu.

Osim za trostruko ubojstvo, Zavadlav je osuđen i zbog nedozvoljenog držanja oružja i općeopasne radnje, a tužilaštvo je tražilo najveću moguću kaznu od 50 godina, piše index.hr.

Državno odvjetništvo tražilo je da ga se osudi na 50 godina zatvora za ubojstvo Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) automatskom puškom s 37 metaka.

Presudu je pročitala sutkinja Višnja Strinić, predsjednica sudskog vijeća, a Zavadlav je bio prisutan na izricanju presude.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva Zavadlava tereti da je 11. januara 2020. s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na motorima.

Osim za trostruko teško ubojstvo, tereti ga se i za nedozvoljeno držanje oružja te općeopasnu radnju.

Zavadlav se nakon krvoprolića u Varošu predao splitskoj policiji samo nekoliko sati nakon ubojstva. 

Uhapšen je u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a prije nego što je došao tamo, u obližnji kontejner na cesti je odbacio pušku koju su kasnije pronašli istražitelji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije