BiH ispunila sve preduvjete za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške

Anadolija
BiH ispunila sve preduvjete za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške
Bosna i Hercegovina ispunila je sve preduvjete kada je riječ o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške, potvrđeno je danas u Banjoj Luci na sastanku ministra saobraćaja i veza RS-a Neđe Trninića s ministrom komunikacija i transporta BiH Ismirom Juskom.

Kako je saopćeno iz Ministarstva saobraćaja i veza RS-a, ministri u najskorijem vremenu očekuju povratne informacija od hrvatskih vlasti, kako bi se započelo s aktivnostima oko pripreme tenderske dokumentacije.

Na sastanku su razmatrana aktuelna pitanja i problemi iz oblasti transporta i komunikacija, među kojima su između ostalog veliki infrastrukturni projekti, propisi iz oblasti prevoza u međunarodnom drumskom saobraćaju, kao i problemi nelegalnog prijevoza i nelojalne konkurencije.

"Kada je u pitanju izgradnja mosta preko Drine kod Bratunca, istaknuto je da projekt napreduje planiranom dinamikom, kao i da su riješena pitanja finansiranja zajedničkog graničnog prijelaza", navodi se u saopćenju.

Trninić podsjetio je da od Nove godine može doći do onemogućavanja obavljanja djelatnosti prijevoznicima koji imaju važeće entitetske licence, jer nije došlo do izmjene Pravilnika o uvjetima za izdavanje licenci i kvalifikacijske kartice vozača, te je apelirao da se do kraja decembra ovo pitanje riješi na način da prevoznici s entitetskim licencama mogu obavljati djelatnost, tj. prelaziti granicu.

Dogovoreno je i da Ministarstvo za komunikacije i transport BiH organizira sastanak s Upravom za indirektno oporezivanje i Graničnom policijom BiH u vezi s kontrolom stranih prevoznika kada su u pitanju dozvole za međunarodni prijevoz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije