Dalida Burzić i čelnici MUP-a: Kako život u Sarajevu učiniti sigurnim?

Radiosarajevo.ba
Dalida Burzić i čelnici MUP-a: Kako život u Sarajevu učiniti sigurnim?
Tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Dalida Burzić bila je danas u posjeti Ministarstvu za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Tom prilikom ministar MUP-a Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić, policijski komesar – načelnik Sektora uniformirane policije Mevludin Halilović i načelnik Sektora kriminalističke policije Džafer Hrvat održali su radno-konsultativni sastanak s glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Dalidom Burzić i zamjenicom glavne tužiteljice Aidom Topalović.

Tokom sastanka razgovarano je o trenutnom stanju sigurnosti na području Kantona Sarajevo, dosadašnjoj saradnji, te svim budućim aspektima saradnje u cilju operativnog jačanja policijskog djelovanja na području Kantona Sarajevo.

Naglašen je značaj preventivnog djelovanja policije, koje je neophodno kontinuirano provoditi, ali i poduzimanju mjera s ciljem povećanja stope rasvijetljenosti određenih vrsta krivičnih djela, što bi dovelo do stvaranja pretpostavki za što efikasniju borbu protiv svih oblika kriminala.

Naravno, sigurnost nije samo i jedino briga policijskih agencija. To je obaveza svih u društvu, da u skladu s pravima i odgovornostima, u okviru svojih nadležnosti, učine sve što će rezultirati stvaranjem sigurnijeg okruženja za život i rad svih građana.

Zajednički zaključak je, da će jasno određeni prioriteti i koordinirano djelovanje ovih dviju institucija, zasigurno rezultirati stvaranjem povoljnijeg sigurnosnog ambijenta u Kantonu Sarajevo.

Na današnjem sastanku je dogovoreno, da će ovakav vid saradnje ubuduće postati redovan način komunikacije, između Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo i Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije